Hvilken forlygtepære

Hvilken forlygtepære
8. december 2020 470 view(s)
Hvilken forlygtepære

Hvilken forlygte pære er den bedste for dig?

Der er mange muligheder, når det kommer til noget så simpelt som en pære til din bils forlygter :)
Her gennemgås nogle af de mest almindelige forskelle på de mange typer pærer der idag findes.

Passer pæren?

Først og fremmest skal den selvfølgelig passe til din bil. Der findes mange udformninger af en bil pære, for hurtigt at komme over det punkt anbefaler jeg og se på osrams eller philips pære vælger. Vælg din bil, og den vil vise, om din bil er med H1, H4, H7 eller en af de andre typer pærer der findes. Der kan være variationer, efter årgang eller udstyrs variant.
alternativt kan du afmontere en pære og se det på pæren. 
Når du ved hvilken pære type du skal bruge, er det nemmere at fremsøge de rigtige pærer.

Lys styrke eller levetid

Når det er afklaret, hvilken af alle de forskellige pærer er så den rigtige for dig, for der findes mange versioner inden for hver enkelt model (H1,H4, H7 osv.)

Nogle er med meget lysudbytte, andre er med lang levetid. Med en halogen pære (std pære) er det altid et kompromi, du kan ikke få stort lysudbytte OG lang levetid, det er to modstridende faktorer og det ene vil altid påvirke det andet.
når det er sagt, er der mange der ikke får gavn af det større lysudbytte som en dyr pære giver, det kan der være mange grunde til, nogle bil modeller er ikke gode til at gøre gavn af det, andre gange er det måske pga. matte forlygter. Hvis du har matte forlygter er det bedst at få dette udbedret, i stedet for at hæve lysstyrken med andre pærer.

Hvis du synes lyset er ringe på bilen om natten, kan du prøve med en pære med stort lysudbytte. De er typisk angivet med et +XX% antal fx +150%. men husk levetiden er forringet på disse pærer.
Hvis du ikke oplever en forbedring, er der selvfølgelig ingen grund til at købe denne type pærer, og købe en anden type højtydende pærer hjælper heller ikke. Hvis du har holdt dig til de populære mærker som osram og philips er forskellen så lille at du ikke burde kunne se forskel.

Lys farven?

Farven på lyset variere, som udgangspunkt har de højtydende pærer en mere blålig/kølig farve, og de normale en hvid/svag gullig farve. Farven måles i kelvin, og er oftest mellem 3000-6500. men pærer på over 8000 kelvin findes også.

der findes pærer i mange forskellige farver hvis det skal passe med et bestemt farve tema på bilen. Philips har lavet en bred vifte farver til dette formål, Bemærk at det kun er kølig/blålig og normal/svag gul der er lovlig.

LED LYS

Til sidst har vi LED lys. Der kommer flere og flere LED pærer på markedet, og det er der god grund til. LED pærer giver et stort lysudbytte, oftest på højde med eller højere end højtydende halogen pærer, og de har lang holdbarhed.
De er også væsentlig dyrer end halogen pærer, men når levetiden tages i betragtning er de ikke dyre. Philips er kommet med deres essential serie som er en kompakt pære, hvor der er fokuseret på value for money. Dvs her får du meget for dine penge, det er ikke den højeste ydende LED, men stadig

Bemærk, LED pærer er ikke lovlige til brug på offentlig vej. Det skal siges de er lovlige i mange andre lande, og er forhåbentlig et spørgsmål om tid før vi også får ændret reglerne på dette område.

COPYRIGHT © 2023 AF LYSTILBILEN APS. ALLE RETTIGHEDER RESERVERET.